Examensarbete: En rivstart på din karriär inom Internet of Things

Examensarbete för Data/Elektro, på masternivå för 1 eller gärna 2 personer.

Vi söker kandidater till ett examensarbete för dig som vill utforska tekniker i framkant inom Internet of Things. Det finns goda möjligheter till anställning.

Vi har flera intressanta förslag på examensarbeten som är aktuella. Välj det som passar dig/er bäst, så berättar vi mer om projekten. I samtliga projekt ingår implementation av mjukvara i samarbete med mycket kompetenta handledare:

  • Anpassning av MAC-lager på LoRa för att åstadkomma bättre QoS och kanalutnyttjande. Vi ser en stor marknadspotential i sensor-devices baserade på vidareutveckling av LoRa.

  • Implementation av effektiv och tillförlitlig FOTA (firmware upgrade over the air) på IoT-devices med begränsade systemresurser.

  • Bildanalys och sensor fusion med hjälp av AI för tillämpning inom dagligvaruhandel. Vår partner ser stora möjligheter att med ny teknik minska kostnader och öka försäljning.

  • Energy harvesting i LoRa-baserad sensornod. LoRa har stor möjlighet att bli en väl etablerad standard för långvägskommunikation vid sidan av t ex NB IoT och 5G. Arbetet innebär analys av pågående forskning samt implementering av lösning för energigenerering med vibration eller radioenergi.

På Endian blir du en del av ett litet och mycket kompetent team av programvaruutvecklare som brinner för teknik, open source och uppkopplade prylar. Endian hjälper kunder inom alla branscher att utveckla produkter och tjänster för den uppkopplade världen. Det har vi gjort i snart 15 år, sedan långt före det hette Internet of Things eller IoT.

Det unika med Endian är vår kultur och hur vi arbetar tillsammans. Hos oss är varje individ en nyckelperson. Med stort ansvar men också med mycket stor möjlighet att påverka sin egen utveckling. Här delar vi med oss av kunskap och hjälps åt att lösa kundernas utmaningar på det mest effektiva sättet.

Vi har inga hierarkier, det är alltid nära till beslut och vi strävar efter transparens i allt vi gör, mellan medarbetare och gentemot våra kunder.  Det vi har gemensamt är att vi älskar teknik och vill ha roligt på jobbet.

Vem är du?

Vi söker 1-2 kandidater från Elektro eller Data för ett examensarbete på master-nivå. Du har ett stort intresse för teknik, mjukvaruutveckling och Internet of Things. Det är en fördel om du har vana av Linux som utvecklingsmiljö och målsystem. Du har en vilja att dela med dig och har lätt för att ta hjälp av andra. Vi ser gärna ansökningar från både tjejer och killar.

Maila Peter Malmberg på peter@endian.se så får du veta mer.